Ingrediente

  • 300 g fasole boabe
  • 400 ml suc de roșii
  • 250 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 fire țelină
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 2 roșii decojite
  • 2 lingurițe praf de chili
  • 2 lingurițe chimen măcinat
  • 2 foi dafin
  • piper negru
  • sare
  • pătrunjel pentru servit
  • 1. Fasolea se pune la înmuiat în apă cu o seară înainte de preparare.
    2. A doua zi se scurge și se pune într-o cratiță încăpătoare.
    3. Se adaugă ciupercile curățate și trecute sub jet de apă, sosul de roșii, roșiile decojite și tăiate, ardeiul gras cuburi, morcovii rondele, țelina cuburi, ceapa julien, foile de dafin, piperul, sarea, chimenul și praful de chili.
    4. Se acoperă și se lasă la fiert minimum 2 ore. Se aduce la masă cu garnitură de orez și pătrunjel deasupra.

    Sursa foto:Thinkstock