Chilli con carne

Chilli con carne

De chilli con carne am auzit mai mult pe la televizor, prin filme. Dar, când am mâncat prima dată acest fel de mâncare, am furat rețeta și o tot exersez acasă!

Ingrediente

  • 600 g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • 3 căței usturoi
  • o conservă mare fasole boabe
  • 4-5 roșii
  • o conservă mică porumb
  • un ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • sos picant
  • un cub concentrat vită
  • o legatură pătrunjel
  • 1. Carnea se pune la călit în ulei, desfăcând-o cu lingura pentru a-și schimba culoarea.
    2. Se lasă 10 minute, se adaugă usturoiul, ceapa tocată și se lasă la foc mare pentru 5 minute.
    3. Se adaugă roșiile tăiate mărunt, ardeiul gras tăiat bucăți, concentratul, sosul picant, 350 ml apă, se acoperă și se lasă la foc mic pentru 2 ore.
    4. Se adaugă fasolea și porumbul trecute pe sub jet de apă rece și se mai lasă 10 minute împreuna. Chilli con carne se servește cu pătrunjel tocat.

    Sursa foto: Shutterstock