Chili con carne

Ingrediente:
► 600 g fasole boabe roşie ► 3 cepe
► o cutie mare roşii în bulion
► un kg carne tocată de vită ► sare ► piper
► 3 căţei usturoi ► 4 linguri ulei
► 500 ml supă din concentrat de vită
► 3 linguriţe praf de chili
► 2 linguriţe chimen ► 2 linguriţe oregano
► câteva picături sos tabasco

1. Cu o seară înainte, se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge.
2. În ulei încins, se călesc ceapa şi usturoiul mărunt tocate. Apoi se adaugă carnea, care se desface cu lingura şi se lasă pe foc aproximativ 5 minute să-şi schimbe culoarea. Se adaugă fasolea, toate condimentele şi se potriveşte gustul de sare.
3. Se lasă pe foc în jur de trei minute, se diminuează focul şi se toarnă supa din concentrat de vită. Se adaugă roşiile tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă trei ore să fiarbă.
4. Se aduce la masă fierbinte.

Loading...