Chifteluțe vegetariene

Chifteluțe vegetariene

Pentru vegetarieni, pentru cei care țin post sau pur și simplu pentru cei care s-au săturat de carne, avem astăzi cele mai gustoase chifteluțe vegetariene. Le încercați odată și vă îndrăgostiți pe loc de rețeta asta!

Ingrediente

  • 200 g năut
  • 500 g fasole boabe
  • o ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • o legătură pătrunjel
  • 3 linguri făină
  • o linguriță chimen măcinat
  • o linguriță coriandru măcinat
  • o linguriță boia
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • 1. Cu o seară înainte de pregătirea chifteluțelor se pun fasolea și năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi se fierb în oala sub presiune.
    2. Se mixează apoi fasolea și năutul fierte, se amestecă bine cu ceapa tăiată foarte mărunt, usturoiul zdrobit, făina, condimentele și sarea.
    3. Se amestecă bine și chiar se frământă cu mâna și se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
    4. Se modelează apoi chifteluțe care se prăjesc în baie de ulei și se servesc cu pătrunjel tocat.

    Sursa foto:Shutterstock