Chifteluțe de curcan cu sos de chilli

chiftelute-de-curcan-cu-sos-de-chilli

Cele mai bune chifteluțe de curcan sunt făcute după rețeta asta iar dacă sunt servite alături de un sos de chilli poți jura ai ajuns la un restaurant de 5 stele! 

Ingrediente pentru chifteluțe de curcan:

✽ un piept de curcan
✽ 2 ouă

✽ o ceapă

✽ 2 linguri smântână
✽ 1/2 legătură pătrunjel
✽ sare ✽ piper

Pentru copt:

✽ făină

✽ pesmet fin
✽ 2 ouă

✽ ulei

Pentru sosul dulce de chilli:

✽ 200 ml apă

✽ 100 g zahăr

✽ 100 ml vin de orez
✽ 4 ardei roșii iuți
✽ 2 căței usturoi

✽ sare
✽ o lingură amidon

1 Carnea se toacă și se trece la final și ceapa prin mașina de tocat. Se amestecă apoi cu ouăle, sarea, piperul, smântâna și pătrunjelul tocat. Se frământă bine cu mâna.
2 Făina, ouăle bătute și pesmetul se pun în trei farfurii, separat. Se trece fiecare chiftea prin făină, ou bătut și pesmet. Se așază toate în tava de cuptor unsă cu ulei și se lasă 30 de minute la cuptor.
3 Pentru sosul de chilli, se pun la fiert apa cu zahărul și se amestecă până se topește zahărul și se formează un sirop. Ardeii se curăță de semințe și se pun în blender alături de cățeii de usturoi curățați de coajă, vin, sare și amidon. Se mixează până se obține o pastă care se pune peste siropul de zahăr. Se lasă să dea într-un clocot, apoi se ia de pe foc. Chifteluțele se servesc cu sos dulce de chilli.