Ingrediente:

  • 200 g năut
  • 500 g fasole cu bob mic
  • o ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • o legătură pătrunjel
  • 3 linguri făină
  • o linguriță chimen măcinat
  • o linguriță coriandru măcinat
  • o linguriță boia dulce
  • 3 linguri busuioc
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • 1. Năutul și fasolea se pun la înmuiat peste noapte și apoi, a doua zi, se scurge apa și se pun la fiert 45 de minute.
    2. Se mixează boabele fierte și li se adaugă pătrunjelul, usturoiul și ceapa tocate mărunt, făina, condimentele și sarea.
    3. Se amestecă bine, se adaugă un pic de apă, dacă e prea tare compoziția de fasole și năut, si se lasa 30 de minute.
    4. Apoi, se modelează chiftelele care se prăjesc în ulei încins și se scot pe șervete de hârtie.

    Sursa foto:Shutterstock