Ingrediente:

● 500 g carne tocată de vita
● un gălbenuș

● un cățel usturoi
● 500 ml suc de roșii
● 4 linguri pesmet

● o ceapă
● un praf nucșoară
● 20 g unt

● 2 linguri ulei
● oregano

● busuioc
● sare

● piper
● patrunjel

1. Carnea tocată se amestecă cu usturoiul pisat, gălbenușul, pesmetul, nucșoara, sarea și piperul. Se amestecă foarte
bine.
2. Cu mâna umezită se modelează chifteluțe, care se prăjesc în ulei, apoi se scot pe șervete de hârtie.
3. În untul topit se călește ceapa, se adaugă apoi sucul de roșii, oregano, busuioc, sare și piper.
4. Se adaugă chiftelele, se acoperă și se lasă 30 de minute la fiert, la foc mic. Se servesc presărate cu pătrunjel.

Sursa foto:Shutterstock