Chiftele pufoase

Chiftele pufoase

Copiii sunt încântați de chiftele și cer destul de des o porție de chiftele pufoase! Mâncăm și noi pe lângă ei?

Ingrediente

  • 600 g carne de vită tocată
  • o legătură ceapă verde
  • 2 căței usturoi
  • 2 felii pâine
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet auriu
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 1. Carnea se amestecă bine cu ceapa tocată cât mai mărunt, usturoiul pisat și miezul de pâine înmuiat și presat. La nevoie, tot amestecul se mai trece o dată prin mașina de tocat.
    2. Se adaugă un ou, sare, piper, se pun două linguri de apă, se amestecă bine și se lasă 30 de minute la frigider.
    3. Între timp, se pregătesc trei vase: cu făină, cu ou bătut și cu pesmet.
    4. Se modelează chiftelele, se trec prin făină, ou bătut și pesmet și se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe șervete de hârtie.

    Sursa foto: Shutterstock