CHIFTELE MARINATE

► Ingrediente
► 800 g carne tocată vită şi porc
►o legătură pătrunjel
►un ou
►sare
►piper
►200 g miez de pâine înmuiat în lapte
►3-4 căţei usturoi
Pentru sos:
►600 g roşii
►2 linguri zahăr
►3-4 linguri ulei de măsline
►2-3 foi de dafin
►2 cepe roşii
►busuioc

► Preparare:
1. Carnea se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt, miezul de pâine înmuiat în lapte, oul, sarea, piperul şi usturoiul pisat.
2. Se frământă ingredientele şi se formează chiftelele, care se fierb în apă cu sare şi puţin ulei.
3. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează. Se adaugă uleiul de măsline, ceapa călită, zahărul, foile de dafin şi se lasă să scadă.
4. Se scot chiftelele fierte şi se cufundă în sosul de roşii. Se potrivesc cu sare şi piper şi se servesc cu busuioc proaspăt.

Loading...