► Ingrediente
► 750 g carne tocată de vită
►3 felii pâine de-o zi
►un ou
►o ceapă
►o lingură ulei
►sare
►piper
Pentru sos:
►25 g unt
►o lingură făină
►500 ml vin

► Preparare:
1.

Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, oul bătut şi pâinea înmuiată în apă şi bine presată. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi, cu mâna umezită, se formează chiftelele.
2. Într-o tavă unsă cu ulei se aşază chiftelele şi se coc.
3. Între timp, într-o tigaie se topeşte untul, se adaugă făina şi se lasă să se călească puţin. Se stinge cu vin, se amestecă desfăcând făina, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă cât se doreşte a fi de gros. Se servesc chiftelele coapte cu sosul de vin.

Sursa foto:123rf.com