Ingrediente

  • 500 g carne tocată de vită
  • 3 ouă
  • 2 căței usturoi
  • 100 ml lapte
  • o ceapă pătrunjel
  • pesmet fin
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 linguriță amidon
  • 4 linguri suc de roșii

1. Se amestecă bine carnea tocată cu ouăle, usturoiul pisat, ceapa tăiată și pătrunjelul fin tocat. Se potrivește gustul de sare și piper.
2. Apoi se adaugă laptele, se amestecă iar și se lasă 10 minute. Cu mâinile umede se formează chiftele care se trec prin pesmet.
3. Se prăjesc chiftelele și, pe măsură ce se rumenesc, se transferă într-un vas de cuptor.
4. Se pune sosul format din vin, amidon și suc de roșii și se lasă la cuptor 10 minute.

Sursa foto:Thinkstock