Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de pui
  • 1/2 linguriță pudră de ceapă
  • 1/2 linguriță usturoi granulat
  • 2 linguri smântână
  • un ou
  • o legătură pătrunjel
  • 2-3 linguri făină
  • 2 felii pâine
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc de roșii
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper, pudră și boabe

1. Carnea tocată de pui se pune într-un castron împreună cu miezul de pâine înmuiat în apă și bine presat.
2. Se adaugă oul, pătrunjelul, pudră de ceapă și usturoiul granulat, smântâna, sarea și piperul.
3. Se amestecă foarte bine, se formeaza chifteluțele, care se trec prin făină și se rumenesc ușor doar pe o parte, într-o tigaie cu ulei.
4. Se scot într-un vas de cuptor, se toarnă sucul de roșii, se adaugă foile de defin și boabele de piper, se completează cu apă și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

Sursa foto: 123rf.com