Ingrediente:

Pentru chiftele:

● 600 g carne tocată
● o ceapă
● un ou
● 50 g pesmet
● sare
● piper

Pentru sos:

● 3 linguri pastă de curry
● 4 roșii
● 2 fire ceapă verde
● un ardei iute roșu
● 200 ml lapte de cocos
● 200 ml supă de pui
● o linguriță suc de lămâie
● 2-3 fire pătrunjel

1. Toate ingredientele pentru chiftele, marunțite și tocate, se amestecă. Cu mâna umedă se formează chiftele care se dau la cuptor pentru 20 de minute.
2. Pentru sos, într-o tigaie se pun pasta de curry, roșiile zdrobite, laptele de cocos și supa și se lasă să ajungă la punctul de fierbere. Se diminuează focul și se lasă 5 minute la fiert.
3. Se adaugă sucul de lămâie, ceapa tăiată mărunt, ardeiul iute mărunțit, se pun și chiftelele și se lasă pe foc încă 10 minute. Se servesc cu pătrunjel.

Sursa foto:Shutterstock