Chiftele de porumb

Chiftele de porumb

Chiftele de porumb fac de regulă atunci când nu am nimic pregătit pentru cină dar mi s-au cerut pe platoul cu aperitive și la mese mai festive. Haideți să vedeți cât de ușor se fac!

Ingrediente:

  • o conservă mare porumb gata fiert
  • 2 ouă
  • o legătură ceapă verde
  • o ceapă
  • 50 g cașcaval
  • 50 g făină
  • sare
  • piper
  • 1. Porumbul, trecut sub un jet de apă rece și bine scurs, se mărunțește la robot sau cu mixerul vertical. I se adaugă apoi ceapa tocată mărunt, ouăle bătute, făina și cașcavalul ras.
    2. Se amestecă bine și se potrivește gustul de sare și piper. Cu mâna ușor
    umezită, se formează chiftelele.
    3. Se prăjesc în tigaie sau chiar pe grătarul bine încins.
    O altă rețetă delicioasă pe bază de porumb fiert găsiți aici:Porumb cremos