Ingrediente

  • 500 g orez
  • 250 g carne tocată de vită
  • 100 g mazăre
  • o ceapă
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 ouă
  • 25 g unt
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

  • Pentru servit:

  • salată verde

  • 2-3 roșii

  • 50 g cașcaval ras

  • Preparare:

    1. Ceapa tăiată mărunt se călește în unt topit și apoi se adaugă orezul. Se lasă 2-3minute, se toarnă 1,5 litri apă și se fierbe până scade apa.
    2. Pentru umplutură, carnea se călește și, după ce i-a schimbat culoarea, se pune sucul de roșii, se reduce focul și se lasă la fiert până ce scade complet.
    3. În orezul răcit se pun ouăle, sare și piper, se amestecă și, cu mâna ușor umezită, se formează chiftele în care se pune o cantitate mică de carne și mazăre prefiartă.
    4. Se trec chiftelele prin pesmet și se prăjesc în ulei. Se servesc cu salată, roșii și cașcaval ras.

    Sursa foto:Shutterstock