Chiftele de dovlecei cu sos de smântână

chiftele de dovlecei cu sos de smântână

Când te ia foamea și nu e nici prânz dar nici seară…e bine să te răsfeți cu ceva gustos. Îți propun aceste chiftele de dovlecei cu sos de smântână! 

Ingrediente pentru chfitele de dovlecei cu sos de smântână:

● un dovlecel

● 2 ouă

● 4 linguri făină
● 1/2 legătură pătrunjel
● o legătură ceapă

● 2 căței usturoi
● 2 linguri lapte

● sare ● piper
● ulei pentru prăjit

Pentru sos:

● o legătură ceapă
● smântână

● sucul unei lămâi

● sare

1. Dovlecelul se răzuie într-un castron, se presară cu sare și se lasă așa să-și elimine zeama.
2. Ouăle se bat cu laptele, se adaugă făina, se desface bine și apoi se pun ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat.
3. Se adaugă dovlecelul bine scurs, pătrunjelul mărunțit, se amestecă, se potrivește gustul de sare și piper.
4. Se iau cantități cu lingura și se pun la prăjit în ulei. Se scot pe șervete de hârtie și se aduc la masă cu sosul de smântână amestecată cu ceapă, sare și suc de lămâie.

S-ar putea să vă placă și…