Chiftele de conopidă

Chiftele de conopidă

Ce chiftele din legume să mai facem noi? Încercăm niște chiftele de conopidă? Eu le-aș mânca cu un mujdei de usturoi!

Ingrediente

  • 400 g conopidă
  • 100 g ceapă
  • 2 ouă
  • 2 căței usturoi
  • un fir țelină
  • puțină boia
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • 1. Se desface conopida în buchețele care se fierb 5 minute în apă cu un praf de sare.
    2. Se scurge, se taie mai mărunt și o treime din conopidă se pasează și se amestecă apoi cu restul de conopidă.
    3. Într-o lingură de ulei se sotează ceapa cu usturoiul, țelina tocată și un praf de sare.
    4. Se pune ceapa călită peste conopidă, se adaugă făina, boiaua și ouăle, se amestecă și se formează chiftelele care se prăjesc în restul de ulei. Se scot pe șervete de hârtie.

    Sursa foto:Shutterstock