Ingrediente:

  • 800 g carne tocată de pui
  • 3 felii pâine
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • un cub concentrat de vită
  • 300 ml smântână
  • 2 lingurițe amidon
  • o ceapă mică
  • 25 g unt
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 1/2 legatură pătrunjel
  • 1. Carnea tocată se amestecă bine cu pâinea înmuiată și presată,
    sare, piper și pătrunjel, apoi se dă la frigider pentru 10 minute.
    2. Între timp, se face o supă din 1/2 litru apă si cubul de concentrat.
    Se modelează chiftele din amestecul de la frigider și, când clocotește
    supa, se pun chiftelele la fiert. Se lasa 10 minute.
    3. Între timp, în unt se călește ceapa tocată și, dupa ce s-a înmuiat,
    se adaugă smântâna amestecând continuu, amidonul, sare, piper și
    nucșoara.
    4. Se pun și chiftelele bine scurse și se mai lasă pe foc 20 de minute.
    Se aduc la masa cu pătrunjel.

    Sursa foto:Shutterstock