Chiftele cu sos de roșii

►400-500 g carne tocată
►1-2 cepe
►100 g miez de pâine
►un ou ►sare
►o legătură mărar
►piper negru măcinat
►50 ml lapte 
►cimbru uscat și măcinat
►un kg roșii cărnoase
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►3 căţei usturoi
1. Pentru început, se pregătește carnea tocată. Se pune într-un bol, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte și stors bine, ceapa tocată și puțin călită, doar cât să se înmoaie, și usturoiul mărunţit.
2. La sfârșit, se adaugă verdeața tocată, oul și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se frământă bine, apoi se lasă la frigider.
3. Separat, se spală roșiile, se țin câteva minute în apă clocotită și apoi se decojesc. Se pun într-o cratiță și se pasează cu blenderul. Se lasă să fiarbă câteva minute, cu o crenguță de cimbru verde.
4. Între timp, se formează chiftelele din compoziția de carne și se fierb 10 minute în apă clocotită cu sare. După aceea, se pun într-o tavă, se acoperă cu sosul de roșii aromat, se mai potrivesc cu sare și usturoi și se bagă în cuptorul încălzit. După ce au scăzut, se scot și se servesc cu cimbru.

Loading...