Ingrediente:

● 500 g carne tocată amestec porc și vițel
● un cățel usturoi
● un gălbenuș
● 5 linguri pesmet fin
● un praf nucșoară
● unt pentru prăjit
● sare
● piper

Pentru sos:

● o ceapă
● un fir țelină
● suc de roșii
● o linguriță ulei
● sare
● piper

1. Pentru chiftele, carnea tocată se amestecă
bine cu usturoiul pisat, gălbenușul și
pesmetul.
2. Se potrivește de sare, piper și nucșoară,
se amestecă foarte bine și apoi, între
palme, se modelează chiftele care se
rumenesc în unt topit.
3. Pentru sos, ceapa si țelina tăiate mărunt
se călesc în ulei și, după ce s-au înmuiat, se
toarnă sucul de roșii. Se potrivește gustul
cu sare și piper.
4. Se pun și chiftelele și se lasă pe foc
30-40 de minute. Se aduc la masă cu piure
de cartofi.

Sursa foto: Northfoto/Colorise