Chiftele cu șalău

Ingrediente
►600 g file de șalău
►2 ouă
►200 g porumb din conservă
►2 legături ceapă
►sare
►piper negru măcinat
►ulei pentru prăjit
►pesmet alb
Pentru garnitură:
►o salată verde
►2-3 roșii
►2 ardei
►o lămâie
1. Se spală bucățile de pește, se scurg și se pun să fiarbă în apă cu sare și puțin ulei, la foc mic, aproximativ 30 de minute. Se scot în sită și se lasă să se răcească.
2. Separat, se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se scurge porumbul de zeamă și se amestecă cu ceapa verde. Se presară sare și se acoperă cu o folie de plastic. Se iau bucățile de șalău, se pasează și se pun într-un bol.
3. Se adaugă ceapa și porumbul, ouăle și 3-4 linguri de pesmet. Se încorporează toate și se obține o pastă consistentă.
4. Se modelează chiftelele,
mai mari sau mai mici, după preferință, și se dau prin pesmet. Se pun apoi la prăjit în uleiul încălzit în prealabil. După ce s-au prăjit pe ambele părți, se scot cu spumiera pe un platou şi se servesc cu garnitură de salată cu roșii. Se ornează cu feliuțe de lămâie.

Loading...