Chiftele cu roșii la cuptor

Chiftele cu roșii la cuptor

O idee bună pentru cină sunt aceste chiftele cu roșii la cuptor. Mie îmi place să le mănânc cu piure de cartofi!

Ingrediente

Pentru chiftele:

  • 250 g rest de friptură de vită
  • un gălbenuş
  • o linguriţă boia
  • 2 cepe
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru copt:

  • 7-8 roșioare
  • 100 ml suc de roşii
  • 5-6 căţei usturoi
  • cimbru
  • o ceapă
  • 1. Friptura de vită se taie cuburi şi se toacă apoi. Ceapa se căleşte într-o lingură de ulei încins și se adaugă pătrunjel şi boia.
    2. Carnea se amestecă bine cu ceapa, gălbenuşul, sarea și piperul. Din amestecul obținut se formează chiftele, cu mâinile uşor umezite. Acestea se rumenesc uşor într-o lingură de ulei. Într-un vas pentru cuptor, se pun chiftele și roșii printre ele și apoi se presară cu cimbru.
    3. Se pun felii de ceapă printre ele, usturoi feliat, se toarnă sucul de roşii şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock