Chifle dulci cu mac

chifle dulci cu mac

Pentru gustarea de după-amiază am pregătit o porție dublă de chifle dulci cu mac. Tuturor ne place să le savurăm alături de un pahar cu lapte! 

Ingrediente pentru chifle dulci cu mac:

● un ou

● 60 ml lapte
● 120 ml apă

● 1/2 linguriță sare
● 280 g făină
● 100 g zahăr
Pentru umplutură:
● 200 g mac

● 100 ml lapte
● 100 g zahăr pudră

Pentru copt:

● un gălbenuș
● 3 linguri lapte
● semințe de mac

1. Pentru aluat, se bat oul cu laptele, apa, zahărul și sarea.
2. Se adaugă făină, se amestecă, se lasă aluatul să se odihnească 20 de minute.
3. Macul ușor râșnit se pune la fiert cu laptele și zahărul. Se lasă la fiert 10 minute.
4. Aluatul se împarte în bucăți care se întind cu sucitorul, apoi se repartizează macul, se rulează și se așază în tavă. Se ung cu amestec de gălbenuș și lapte, se presară cu mac și se lasă 30 de minute la cuptor.

Mai avem și o super rețetă de prăjitură cu mac!