„Așa cum am promis, am revenit cu rețeta de cheesecake. E o rețetă simplă, sunt sigur că o să vă iasă minunat. După cum știți, aștept poze. Vă las mai jos și lista de ingrediente, să vă fie mai ușor la cumpărături. Spor la gătit”, a scris îndrăgitul bucătar.

Bontea susține că cel mai bun cheesecake iese cel la cuptor, ci nu cel făcut la rece.

Ingrediente chessecake după rețeta lui chef Sorin Bontea

 

  • 240 g biscuiți
  • 120 g unt topit
  • 300 ml smântână lichidă
  • 4 ouă + 1 gălbenuș
  • 4 linguri amidon
  • 800 g cream cheese (brânză tartinabilă- puteți folosi Philadelphia sau Exquisa)
  • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
  • 1 esență de vanilie (sau baton)
  • 400 g smântână
  • 240 g zahăr
  • 1 lime sau lămâie

Ingrediente glazură  chessecake după rețeta lui chef Sorin Bontea

  • 400 g smântână
  • 3 linguri de zahăr
  • jumătate de lime

 

Se pisează biscuiții bine și se adaugă scorțișoară și untul topit și se lasă deoparte. Într-un alt castron putem brânza și zahărul. Amestecăm bine până se topește zahărul, apoi adăugăm smântâna și smântâna lichidă și omogenizăm. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul, apoi amidonul și amestecați bine ca să nu facă cocoloașe. Se pune vanilia și coajă rasă de lime sau lămâie și sucul de la jumătate de lime.

 

Într-o formă cu 28 cm se tapetează cu foaie de copt și se toarnă biscuitele și se apasă bine ca să fie așezat unifrom în tavă. Se pune 10 minute la frigider, iar apoi cu puțin unt se ung pereții tăvii și se toarnă compoziția.

Se bagă tava în cuptorul încins, timp  pentru 10 minute la 225 de grade. După cele 10 minute , se reduce temperatura la 110 de grade și se mai lasă la cuptor timp de 25-30 de minute. Oprim cuptorul și lăsăm chesecake- ul în cuptor pentru încă o oră. Se pune apoi la rece până se răcește ca lumea.

 

Se face crema care se pune deasupra, ce este mai mult o glazură. Se toarnă într-un bol cele 400 grame de smântână și trei linguri de zahăr și se amestecă bine până se topește zahărul. S epune puțină coajă de lime și sucul de la jumătatea de lime. Se pune apoi peste cheesecake și se lasă la rece peste noapte, iar apoi se poate servi cu dulceață sau cu sos de căpșuni.