Chefal (roșioară) cu praz

Chefal (roșioară) cu praz

Simplă este rețeta asta de chefal în combinație cu praz dar vă asigur că gustul este de Master Chef!

Ingrediente

  • 8 fileuri chefal
  • 2 fire praz
  • 50 ml vin alb
  • o lingură ulei
  • unt cât o nucă
  • sare
  • 1. De la praz se oprește doar partea albă, care se taie rondele și se sotează 15 minute în ulei.
    2. Apoi, se adaugă vinul și se lasă totul pe foc până ce se evaporă cantitatea de vin.
    3. Fileurile de chefal se rumenesc 2 minute în unt topit, se presară cu sare și se scot.
    4. Într-un vas de cuptor se pune un strat de praz, deasupra bucățile de chefal și untul topit în care s-a rumenit peștele, se potrivește de sare și se dă 10 minute la cuptor.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise