Ingrediente:

Pentru bază:

  • 150 g biscuiţi cu cacao
  • 120 g unt

Pentru umplutură:

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 450 g cremă de brânză
  • vanilie
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • 50 g zahăr pudră
  • un plic gelatină

Pentru servit:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 4 linguri zahăr
  • 6-8 căpșune

1. Pentru stratul de bază de la cheesecake, se fărâmițează biscuiţii, se adaugă untul topit şi se amestecă bine. Apoi, se aşază la baza unei forme rotunde de tort cu pereți detașabili, unsă în prealabil cu puțin unt. Se dă la
rece.
2. Gelatina se pune la înmuiat, conform instrucțiunilor de pe plic. Pentru umplutură, se bate frişca cu zahărul pudră şi, separat, se amestecă crema de brânză cu vanilie, apoi se amestecă ușor cu frişca bătută și gelatina hidratată. Se adaugă și fulgii de ciocolată.
3. Se toarnă umplutura peste bază, se lasă toată forma cu cheesecake la frigider 6 ore. Cheesecake- ul se serveşte ornat cu frişcă bătută cu zahăr şi cu căpșune.

Sursa foto: Shutetrstock