Ingrediente pentru cheesecake în crustă de aluat:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 150 g unt

● 1/2 linguriță sare

● 80 ml apă călduță sau lapte

● 3 linguri zahăr

Pentru umplutură:

● 500 g brânză de vaci

● 300 g smântână

● 155 g zahăr

● 3 ouă
● 3 lingurițe esență de vanilie

1. Pentru aluat, se amesteca făina cu sarea și zahărul, se adaugă untul tăiat cubulețe, se desface untul cu degetele și, când s-a obținut o compoziție nisipoasă, se adaugă apa sau laptele.
2. Se amestecă bine, se întinde o foaie care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
3. Pentru cremă, se mixează toate ingredientele și se toarnă apoi în tava cu aluat.
4. Se dă la cuptor pentru o oră, se lasă să se răcească și se pune 4 ore la frigider.

S-ar putea să-ți placă și…