Astăzi iarăși gătim cu zmeură! Ce am pregătit? Un cheesecake delicios și cremos dar și ușor acrișor…de la zmeură!

Ingrediente:

Pentru stratul de bază:

  • 200 g biscuiți
  • 80 g unt

Pentru sirop:

  • 75 g zahăr pudră
  • o lămâie
  • 100 ml apă

Pentru umplutură:

  • 4 foi gelatină
  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g zmeură

Pentru servit:

  • fructe de pădure proaspete
  • frunzulițe de mentă

1. Se topește untul, se fărâmițează biscuiții și apoi se amestecă cu untul topit. Amestecul se pune într-o formă cu pereți detașabili, se îndeasă bine și se dă la rece.
2. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece.
3. Se pun pe foc apa, zahărul, coaja și sucul lămâiei.
4. După ce dă un clocot, se trage vasul de pe foc, se lasă puțin să se răcorească, apoi se pune gelatina și se amestecă.
5. Brânza se mixează cu siropul rece, se adauga zmeura și se încorporează ușor.
6. Se toarnă amestecul de brânză și zmeură peste blatul de biscuiți. Se dă la frigider pentru trei ore și se servește apoi decorat cu fructe proaspete și frunzulițe de mentă.

Sursa foto:Shutterstock