Ingrediente pentru cheesecake cu zmeură:

● 200 g biscuiți sfărâmicioși
● 80 g unt

● o linguriță scorțișoară
● 300 g brânză de vaci
● 250 g mascarpone

● 150 g zahăr pudră
● 2 linguri suc de lămâie
● un pliculeț gelatină

● 300 g zmeură

1. Se topește untul. Biscuiții se mărunțesc, se amestecă cu scorțișoara și untul topit și răcorit și apoi se pun ca bază într-o formă de tort cu pereți detașabili. Se dă la rece până ce este gata umplutura.
2. Se prepară gelatina prin înmuiere cu apă. Brânza se mixează cu mascarpone și zahăr și apoi i se adaugă gelatina și sucul de lămâie și 200 g zmeură. Se amestecă cu delicatețe.
3. Se pune brânza peste baza de biscuiți, se decorează cu restul de fructe, apoi se dă la congelator 15 minute, pentru a se întări rapid, după care se poate servi. Se păstrează în continuare la frigider.

Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!

S-ar putea să vă placă și…

 

Îți recomandăm și aceste rețete: