Ingrediente:

Pentru bază:

  • 125 g unt
  • 200 g biscuiţi cu cacao
  • Pentru umplutură:

  • 250 g ciocolată menaj
  • 50 g unt topit
  • 125 g smântână
  • 600 g cremă de brânză
  • 2 foi gelatină
  • Pentru servit:

  • 100 g ciocolată
  • o lingură cacao
  • 1. Pentru stratul de bază se fărâmiţează biscuiţii, se topeşte untul şi apoi se amestecă bine cu biscuiţii. Compoziția obținută se pune într-o formă cu pereți detașabili, se îndeasă bine şi se dă la rece.
    2. Foile de gelatină se pun 5 minute la înmuiat în apă rece. Se rupe ciocolata bucăţi şi din ea numai 160 g se pun
    cu untul într-o crăticioară, la bain-marie, să se topească.
    3. După topire, se retrage de la bain-marie, se adaugă restul ciocolatei, se amestecă bine şi apoi se pune smântâna.
    4. Se mixează brânza, și se adaugă amestecul de ciocolată rece, gelatina, se mixează bine şi se toarnă peste stratul de bază de la cheesecake. Se lasă la rece pentru 5 ore şi se serveşte ornat cu ciocolată rasă și cacao.

    Sursa foto: Shutterstock