Ingrediente:

Pentru blat:

● 150 g biscuiți

● 85 unt
● 1/2 linguriță scorțișoară

Pentru umplutură:

● 600 g cremă de brânză
● 300 g iaurt bine scurs

● 3 lingurițe suc de lămâie
● 75 g zahăr

● un pliculeț gelatină

Pentru ornat:

● 3 linguri zeamă de lămâie verde
● o lămâie verde ● 3 linguri zahăr
● un pliculeț gelatină

1. Biscuiții se mărunțesc la robot, apoi se toarnă peste ei untul topit. Se amestecă și se pune
scorțișoara. Se tapetează cu amestecul de biscuiți fundul unei forme cu pereți detașabili și se dă la frigider.
2. Se amestecă brânza cu sucul de lămâie și iaurtul. Separat, se amestecă gelatina, zahărul și 150 ml apă. Se pun pe foc și, după ce clocotește,
se mai lasă 2 minute să devină un suc gros. Se amestecă apoi cu brânza și iaurtul.
3. Se scoate tava din frigider, se toarnă amestecul de brânză cu gelatină, se nivelează și se lasă la frigider pentru 3 ore minimum. Se decorează cu gelatina înmuiată în apă, apoi amestecată cu zeama de lămâie și zahărul și cu felii de lămâie verde.

Sursa foto:Shutterstok

Îți recomandăm și aceste rețete: