Chec marmorat

Ingrediente:
►o măsură iaurt
►2 măsuri zahăr
►o măsură unt
►3 măsuri făină
►2 ouă
►o fiolă esenţă de vanilie
►2 linguri cu vârf cacao
►un plic praf de copt

1. La mixer, se bat ouăle şi zahărul timp de 5 minute la viteza maximă. Se adaugă untul şi iaurtul şi se continuă baterea
aproximativ 30 de secunde, la viteză mai mică.
2. Se adaugă, puţin câte puţin, făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu o lingură sau cu o spatulă.
3. Compoziţia se împarte în două şi, într-o parte se pune cacaua, iar în cealaltă se adaugă vanilia.
4. Forma de chec se tapetează cu hârtie de copt, se toarnă un pic din aluatul de vanilie şi puţin din cel cu cacao. Apoi se toarnă amândouă, alternativ, pentru a obţine efectul de marmorat.
5. Se coace timp de 35 de minute şi se lasă să se răcească în tavă.

Loading...