Chec marmorat

Chec marmorat

Ingrediente: ● 3 ouă ● 300 g făină ● 200 g zahăr ● 100 ml ulei ● 50 g unt moale ● 1/2 plic praf de copt ● 50 ml lapte ● 20 g cacao ● esență de vanilie

Mod de preparare: 1. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul și untul moale și se mixează. 2. Se adaugă laptele, se amestecă și se cerne direct în vas făina amestecată cu praful de copt. 3. Se amestecă și apoi se adaugă albușurile bătute spumă. Se separă aluatul. 4. Într-o parte se adaugă cacao și apoi se toarnă cele două tipuri de aluat, alternativ. Se coace 45 de minute.

Bine de știut!

✽ Dacă ești pe grabă, poți mixa ouăle împreună cu zahărul până ce își triplează volumul, apoi să adaugi celelalte ingrediente și să obții aluatul de chec. În acest fel, nu mai pierzi atât de mult timp cu separarea albușurilor de gălbenușuri.

✽ Pentru un plus de aspect, dar și de gust, presară deasupra checului fructe uscate.

Loading...