Chec glazurat

Ingrediente:
Pentru aluat:
►o lămâie
►120 g unt
►150 g zahăr
►150 g făină
►1/2 pliculeţ praf de copt
►6 linguri lapte
►3 ouă
Pentru glazură:
►sucul unei lămâi
►100 g zahăr pudră
►2 linguri apă

1. Pentru aluat, untul se freacă cu zahărul şi, după ce s-a obţinut o cremă omogenă, se adaugă progresiv făina, praful de copt, laptele şi ouăle bătute.
2. Se pune coaja rasă a lămâiei, se amestecă delicat şi se toarnă în forma unsă cu grăsime şi tapetată cu făină, dacă este cazul. Se coace 35 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcorească.
3. Pentru glazură, se amestecă zahărul cu apă caldă şi apoi se pune sucul de lămâie, puţin câte puţin, amestecând energic cu un tel. Se toarnă peste chec şi se lasă să se întărească.

Loading...