Chec economic

Ingrediente:
► 6 ouă
►o cană făină
►o cană zahăr
►o linguriţă bicarbonat stins în apă minerală
►un plic zahar vanilat
►o linguriţă praf de copt
►cacao

1. Se bat ouăle bine cu mixerul până devin o spumă, împreună cu bicarbonatul stins, zahărul vanilat şi praful de copt. Se adaugă treptat cana cu zahăr turnat în ploaie.
2. După ce s-a dizolvat zahărul, se adaugă treptat făina. Când a devenit o compoziţie cremoasă, se iau 2-3 linguriţe din acest amestec, se pun într-o ceşcuţă de cafea şi se adaugă o linguriţă de cacao. Se omogenizează bine.
3. Compoziţia de chec se pune într-o formă tapetată cu făină sau hârtie de copt, deasupra se toarnă crema de cacao, formând modelul dorit. Cuptorul trebuie să fie încins înainte cu vreo 1-2 minute. Se coace aproximativ 30 de minute. După ce se răceşte, se taie şi se poate orna cu zahăr pudră.

Loading...