Chec din carne tocată

Chec din carne tocată

Pentru că toată lumea face sarmale sau chiftele când se află în fața unui castron cu carne tocată, noi vă stricăm planurile și vă provocăm să faceți un chec din carne tocată! Nu-i așa că este bună ideea?

Ingrediente

  • 500 g carne amestec porc cu vită
  • un piept de pui
  • 15 felii fine de bacon afumat sau șuncă uscată
  • 2 cepe
  • un gălbenuș
  • 4 căței usturoi
  • sare
  • piper
  • 1. Pieptul de pui se fierbe în apă rece cu un praf de sare.
    2. Carnea de vită și porc se toacă cu ceapa și usturoiul, apoi se amestecă bine cu un gălbenuș și se otrivește de sare și piper.
    3. Interiorul unei tăvi de chec se tapetează cu felii de bacon sau șuncă, cu marginile lăsate peste gura tăvii. Se pune un prim strat de carne tocată. Apoi, se pune carnea de pui tăiată mai mare și se acoperă cu restul de carne tocată. Se acoperă cu marginile de la bacon, se presează totul și se fierbe la cuptor, la bain -marie, o oră. După răcire, se dă la frigider 12 ore.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise