Ingrediente:

  • 750 g carne tocată
  • 150 g mazăre
  • o ceapă
  • 1/2 morcov
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • piure din 4 cartofi
  • Pentru tavă:

  • un pic de ulei
  • o linguriță făină
  • 1. Carnea se trece de două ori prin mașina de tocat, a doua oară cu ceapa tăiată felii.
    2. Mazărea se fierbe și se scurge.
    3. Piureul de cartofi se amestecă bine cu un ou bătut, carnea, la fel, se amestecă cu un ou bătut și mazăre, se potrivește gustul de sare și piper.
    4. Într-o tavă de chec unsă și presărată cu făină se așterne un strat de carne, apoi se pune piureul, se nivelează și se trasează modele cu furculița.
    Se lasă la cuptor circa 40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

    Sursa foto:Shutterstock