Chec cu ton și praz- încearcă această rețetă nouă de chec aperitiv. Eu îl feliez și îmi iau la servici pentru masa de prânz iar copiii au chec la pachețel pentru pauza mare de la școală! 

Ingrediente pentru chec cu ton și praz:

● o conservă mare ton
● 3 fire praz
● 500 ml smântână
● 5 ouă
● 30 g făină
● 30 g unt
● sare ● piper

1. Se taie rondele numai partea albă a prazului și se pune la călit în unt.
2. Între timp, ouăle se bat, se adaugă smântâna, se amestecă și apoi se pune și tonul scurs și fărâmițat, dacă este cazul.
3. Se adaugă făina, sarea, piperul și prazul și se amestecă. Se toarnă aluatul într-o formă.
4. Acest chec cu ton și praz se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute și apoi se lasă să se răcească în tavă. Știi ce ai puea să mai gătești cu ton? O plăcintă cu ton ! Bună idee, nu-i așa?