Chec cu glazură de ciocolată și alune

chec cu glazură de ciocolată și alune

Chec cu glazură de ciocolată și alune vă aduc să serviți pe lângă cafeaua de mâine dimineața. Merităm să fim răsfățați, nu-i așa? 

Ingrediente pentru chec cu glazură de ciocolată și alune:

● 150 g ciocolată

● 3 ouă

● 100 g zahăr pudră

● 60 g făină

● 80 g unt
● o linguriță praf de copt

● 50 g făină de migdale

Pentru glazură și servit:

● 50 g ciocolată neagră
● 50 g alune

1. Ciocolata ruptă bucăți și 5 linguri de apă se pun pe foc la topit.
2. Ouăle se mixează cu zahărul până se albesc, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, untul topit, făina de migdale și ciocolata.
3. Se toarnă aluatul într-o tavă unsa cu unt și se lasă 35 de minute maximum la cuptor.
4. După ce s-a răcit complet, se toarnă ciocolata topită și se presară alune mărunțite.

Vă las aici și rețeta asta de iepure în sos de roșii…am încercat-o de curând și a fost un adevărat succes!