CHEC CU FRUCTE CONFIATE

► Ingrediente
► 5 ouă
► 200 g unt
► un praf sare
► 14 linguri zahăr
► 275 g făină
► 2 pliculețe zahăr vanilat
► coaja rasă de la 1-2 lămâi
► 100 g nuci
► 30 g migdale
► 30 g stafide
► 50 g caise confiate
► hârtie de copt

► Preparare:
1. Se pune untul moale și se freacă cu zahărul până se obține o cremă fină. Se adaugă sarea, zahărul vanilat și ouăle unul câte unul, amestecându-se continuu.
2. Coaja de lămâie și făina cernută se adaugă, la sfârșit, și se amestecă să nu se lase, apoi se pun şi fructele confiate.
3. Compoziția se toarnă în tava de chec, tapetată cu hârtie specială de copt și se bagă la cuptor, la 150° C. Se lasă 40 de minute. Se verifică dacă s-a copt uniform, apoi se scoate și se servește rece.

Loading...