Ingrediente

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • o portocală
  • 140 ml smântână de gătit
  • 80 g unt
  • 280 g făină
  • un plic praf de copt
  • 100 g caise uscate
  • 100 g stafide
  • unt pentru tavă
  • o lingură făină pentru fructe
  • 1. Portocala se răzuie de coajă
    și se curăță, iar pulpa se taie
    cuburi mici care se lasă la scurs.
    2. Ouăle se bat cu zahărul și
    apoi se adaugă smântâna și
    coaja de portocală rasă.
    3. Se adaugă făina amestecată
    cu praf de copt, se toarnă
    puțin câte puțin untul topit și
    se omogenizează.
    4. Se adaugă caisele tăiate
    mărunt, stafidele și cuburile
    de portocală amestecate cu o
    lingură de făină. Se toarnă în
    tava unsă cu unt și se coace
    45 de minute. Se lasă să se
    răcească în tavă și apoi se taie.

    Sursa foto:Shutterstock