Chec cu dovleac și nuci

chec-cu-dovleac-si-nuci

Cred că acest chec cu dovleac și nucă a fost rețeta vedetă a toamnei care s-a încheiat. Eu mai fac o porție zilele acestea că prea este gustos! 

Ingrediente:

● 300 g dovleac

● 170 g unt moale + 10 g pentru tavă
● 175 g zahăr

● 3 ouă

● 1/2 plic praf de copt

● 250 g făină + 1-2 linguri pentru tavă

● o linguriță bicarbonat

● 50 g pudră de migdale

● 60 g nuci

1. Dovleacul curățat și tăiat cuburi se pune 10 minute la fiert, în apă clocotită cu un praf de sare. Apoi se pune la scurs.
2. Untul și zahărul se amestecă pentru a obține o cremă albă, se adaugă ouăle și se amestecă bine.
3. Făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul și făina de migdale, apoi se cerne și se adaugă treptat peste amestecul cu ou. Se omogenizează bine și se pune dovleacul mărunțit. Se mixează, se pun nucile mărunțite mai mare. Se toarnă aluatul în forma de copt unsă cu unt și tapetată cu făină și se lasă la cuptor pentru 45 de minute.

Vezi o metoda rapida de a face dovleac copt!