Chec bicolor

Ingrediente:
►8 ouă
►o cană zahăr
►o cană şi jumătate făină
►1/2 cană ulei
►un plic praf de copt
►esenţă vanilie
►un plic zahăr vanilat
►2 linguri cacao
1. În două vase, se separă albuşurile de gălbenuşuri.
2. Se freacă bine gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul, până se întăresc.
3. Se amestecă albuşurile bătute cu gălbenuşurile şi se adaugă treptat făina, praful de copt, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie.
4. Se ia o parte din compoziţie, în jur de 4-5 linguri, şi se amestecă bine cu cacaua.
5. Se ung două tăvi de chec cu ulei, se tapetează cu făină şi se adaugă prima compoziţie cu vanilie şi apoi cea cu cacao.
6. Se dau tăvile la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Pentru a vedea dacă este copt aluatul, se încearcă cu scobitoarea.

Loading...