Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • 300 g mazăre
  • 6 ouă
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri amidon sau făină
  • 100 ml smântână de gătit
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • Pentru umplutură:

  • 3 ouă
  • 1. Dovleceii tăiaţi cubulețe se fierb în apă sărată, 5 minute.
    2. Morcovii se taie mărunt şi se fierb 10 minute. Apoi, se amestecă cu dovleceii şi mazărea. Se fierb cele 3 ouă.
    3. Ouăle crude se bat cu sare, piper şi nucşoară, se adaugă smântâna şi laptele în care s-a desfăcut amidonul. Se amestecă bine.
    4. Se unge cu unt o formă de chec, se pun legumele, se aşază ouăle fierte ca la drob şi se toarnă amestecul de lapte. Se dă la cuptor la bain-marie pentru 50 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock