După Victoria’s Secret, și Chanel ia o decizie controversată. Lumea modei se schimbă sub ochii noștri. Dar oare în bine sau în rău?

Chanel a angajat primul model transgender

Prestigioasa casă de modă franceză Chanel l-a angajat pe modelul transsexual american Teddy Quinlivan pentru una dintre liniile sale cosmetice. Gestul e unul fără precedent pentru casa de modă.

Decizia vine după ce, săptămâna trecută, celebra firmă de lenjerie Victoria’s Secret a anunţat că a angajat primul său model transsexual, Valentina Sampaio.

Modelul Theodora Quinlivan, care a devenit primul model transsexual la Chanel, s-a supus unei operaţii de schimbare de sex când avea 18 ani.

Tânăra nu s-a putut abţine şi a scris pe pagina sa de Instagram, după ce a bătut palma cu Chanel: „Mi se pare că nu mai plâng atunci când lucrurile sunt triste. Nu este însă interesant să verşi lacrimi în momente de victorie? A fost unul dintre aceste momente. Toată viaţa mea a fost o luptă”.

„Am defilat pentru Chanel în două ocazii, însă atunci trăiam ascuns (mă refer la faptul că nu dezvăluisem identitatea mea trans). Ştiam că atunci când voi face public acest lucru, multe firme vor renunţa să mai colaboreze cu mine. Şi iată-mă aici, realizând o campanie pentru Chanel Beauty.

Sunt prima persoană transgender care pozează pentru Chanel şi sunt foarte mândră să-mi reprezintă comunitatea”, a spus ea.

Nu este prima dată când Teddy defilează pentru o marcă importantă. Ea a mai colaborat cu Louis Vuitton şi Gucci.

Vezi și Victorias Secret, decizie fără precedent! Spuneau că nu vor face niciodată asta și, surpriză!

Citește și: