Când a ajuns pe scena X Factor din Marea Britanie, Cezar Ouatu s-a prezentat, spunând că s-a născut în România, dar a crescut în Italia, iar acest lucru i-a supărat pe mulți români, care au înțeles că artistul  nu este deloc mândră de originea lui.

„Dacă mă duc în vacanță în Franța și apoi trec și pe la „The Voice UK”, dacă mă întreabă de unde vin, e ok sa le zic că din Franța sau? Întreb pentru un prieten… (…ar trebui să apară un emotionicon *simtindu-se(ma) scarbit). Felicitări pentru prestația artistică!”,  „Prestația artistică de necomentat, dar așa de repede ai zis că te-ai născut în România, că nici tu nu te-ai auzit. Și „prego „acela de la sfârșit mi s-a părut penibil. Păcat că nu ai avut tăria și puterea de caracter să spui dom’le din tot sufletul: SUNT ROMÂN”, „Exista oameni și oameni…..unii își vând rapid rădăcinile pentru câteva minute de glorie într- un loc în care românii sunt tratați de sus…..m -ai dezamagit. Însă nu mai conteaza unul în plus la pleiada de oameni fără caracter ce se vântura peste tot în tara asta de la conducere până la arta…..sper să ai suces mai mare ca italian decât ca romanul care te- ai nascut ….daca asta te satisface”, au fost câteva dintre comentariile fanilor indignați.

Citește și: Cezar Ouatu, aplaudat în picioare de Robbie Williams.| VIDEO

Cezar Ouatu a fost lăudat de Robbie Williams

Cezar Ouatu a primit laude de la jurați, iar Robbie Williams  i-a dat o replică în italiană, numindu-l campionul lumii, iar una dintre jurate i-a spus tot în italiano „Bravo, bravo”.

Artistul, în vârstă de 38 de ani, a încercat să se apere spunând că are pașaport italian.

„Eu am spus că sunt româno-italian, am paşaport italian. Eu sunt din Ploieşti, dar am făcut Conservatorul la Milano. În această seară sunt aici, nu la Rai Uno. (…) Am plecat dintr-un cartier din Ploieşti şi am ajuns în Italia, unde am şi studiat. Am stat 18 ani în Italia şi în 2013 m-am reîntors să reprezint România la Eurovision şi atunci am decis să rămân aici”, s-a aparat Cezar Ouatu la o emisiune TV.

Citește și: