E o vedetă TV foarte iubită, dar a început foarte de jos. A trecut granița ilegal în SUA cu doar 100 de dolari în buzunar. Avea doar 13 ani

Cesar Millan a trecut ilegal granita in SUA

Pe Cesar Millan l-ai văzut făcând pur și simplu vrăji cu câinii, în emisiunea pe care o are de ani buni, 'Dog Whisperer'. Succesul i-a adus și avere, dar nu întotdeauna viața lui a fost așa.

Cesar, pe numele din buletin César Felipe Millán Favela, acum în vârstă de 48 de ani, a povestit recent că la 13 ani a trecut ilegal granița dintre Mexic, țara sa nativă, și SUA. Avea în buzunar 100 de dolari pe care îi dăduse tatăl său și visul de a lucra cu câini și de a deveni faimos de pe urma muncii sale. Visa chiar să ajungă la TV.

'Nu a fost deloc simplu. Știu că am încălcat o regulă. Dar a fost pentru un vis', a declarat el în cadrul unei emisiuni live pe Facebook, un interviu ad-hoc cu Jada Pinkett Smith, soția actorului Will Smith.

De altfel, aceasta, cântăreață și actriță, a fost printre cei care l-au ajutat pe Cesar încă de la început. Jada, care pe atunci avea 19 ani, i-a spus că, dacă vrea să apară la TV, trebuia să învețe engleza. A fost cea care l-a încurajat în această direcție, chiar trimițând pe cineva acasă la el pentru a-l medita.

Ambiție și pași mărunți

Primul job în SUA al lui Cesar a fost să curețe cuștile dintr-un adăpost pentru câini. 'Acestea sunt joburile pe care noi, imigranții, le primim', explică el.

În scurt timp însă și-a lansat o afacere. Pur și simplu plimba câinii oamenilor ocupați într-unul dintre cartierele Los Angelesului. Cum atunci o astfel de afacere era o noutate, Los Angeles Times a scris despre el și, practic, aceasta a fost rampa sa de lansare.

Abia în 2009 Milan a reușit să-și ia cetățenia americană.

Depresie și dorința de a se sinucide

Trecerea ilegală a graniței în SUA, cu riscul de a muri, nu a fost însă cel mai greu moment din viața vedetei TV. După ce mariajul său cu Ilusión Millan s-a terminat, în 2012, Cesar s-a luptat multă vreme cu depresia și chiar s-a gândit la sinucidere, a mărturisit el.

'Nu eram compatibili. Imediat ce se întâmplă (divorțul – n. red.) nu o iei ca pe o lecție, îl iei ca pe un blestem. Te învinovățești, crezi că ai făcut ceva greșit. În astfel de momente am vrut să mă sinucid', s-a destăinuit el.

Întrebat fiind cum a reușit să treacă peste depresie și gândurile de a-și lua viața, Cesar a răspuns: 'A trebuit să-mi amintesc de ce am venit în America. Am făcut-o pentru că mă iubesc și pentru că cred în mine'.

Foto: Hepta

Vezi și Povestea impresionantă de viață a cântăreței și actriței Dolly Parton, născută în sărăcie lucie. Despre credință și ce o ține alături de soț, de peste 50 de ani|GALERIE FOTO

Citește și: