Celulele stem vegetale regenerează organismul

Celulele stem vegetale ajută organismul să se regenereze

Celulele stem sunt responsabile pentru reîntinerirea organismului. În fiecare zi, avem celule care mor și acestea sunt responsabile pentru a crea altele noi. Dar, pe măsură ce trece timpul, numărul lor este din ce în ce mai mic în corpul nostru. De aceea, celulele stem vegetale ne-ar putea ajuta.

Celulele stem vegetale, extrase din mlădițe tinere

Dr. Rareș Simu, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Dr. Rareș Simu, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Transplantul de celule stem (extrase din măduva osoasă) poate fi necesar dacă organismul nu le mai produce din cauza anumitor afecțiuni. Pentru cazul în care doar vrem să dăm un impuls și să le folosim ca ajuvant în tratarea unor anumite boli, 'natura vine în sprijinul nostru și ne oferă o gamă largă de plante care sunt purtătoare de celule stem vegetale', spune dr. Rareș Simu, medic specialist în imunologie, homeopatie şi alergologie. 'Aceste celule se întâlnesc în mlădițe tinere sau muguri, alge, ciuperci sau în lăptișorul de matcă. Se recoltează de la produse neatinse de poluare, crescute fără pesticide. Se administrează sub formă de tincturi, gemoderivate sau capsule, creme, atât intern, cât și extern, în tratamentele aplicate pielii'. Celulele stem vegetale stimulează și imunitatea și ajută la vindecare. Pe lângă acestea, specialistul recomandă câteva plante care stimulează producția de celule stem.

Alga AFA stimulează activitatea celulelor stem

Alga AFA este o plantă binecunoscută pentru capacitatea de regenerare a sângelui, de distrugere a celulei canceroase și a celulelor bolnave, în general. Extraordinar este faptul ca AFA ajută celulele stem să migreze acolo unde este nevoie de ele. Alga crește capacitatea organismului să elimine toxinele și metalele grele din corp. Revitalizează întregul organism. Întărește sistemul imunitar. Îmbunătățește memoria și capacitatea mentală. În combinație cu alte plante medicinale, apare în conținutul unor produse care tratează cu succes o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi: boli ale ficatului, pancreasului, ale aparatului reproducător, sistemului osos, alergii, etc.

Ganoderma întărește sistemul imunitar

Ciuperca Ganoderma Lucidum conține un număr considerabil de aminoacizi, hidrați de carbon, grăsimi, alcaloizi, săruri minerale și vitamine. Ganoderma întărește sistemul imunitar și favorizează producerea de anticorpi și de celule stem. Este recomandată ca adjuvant (pe lângă alte terapii) în tratamentul bolilor canceroase. Ganoderma susține buna funcționare a pancreasului. Reduce nivelul zahărului din sânge. Reglează valorile tensiunii arteriale. Stimulează memoria și capacitatea de concentrare. Aduce îmbunătățiri majore calității somnului.

Chlorella stimulează producția de celule stem

Chlorella este o algă unicelulară. Conține cea mai mare cantitate de clorofilă din întregul regn vegetal. Ea protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Este un excelent detoxifiant. Stimulează producția de celule stem. De aceea, ajută la păstrarea energiei vitale. Întinerește celulele. Previne apariția cancerului. Reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Îmbunătățește activitatea sistemului circulator. Previne anemia. Crește semnificativ imunitatea organismului.

Rădăcina de astragalus stimulează producția de celule stem

Astragalus este o plantă care este folosită în special în medicina tradiționala chineză. Rădăcina de astragalus este partea din care se extrag substanțele care ajută la producerea de celule stem. Rezultatul administrării lor este creșterea semnificativă a imunității. Organismul ajunge la un nivel ridicat de energie. În plus, reduc inflamațiile, tensiunea arterială și nivelul trigliceridelor. Au efect anti-îmbătrânire și ajută la tratarea diabetului.

Citește și: Metode vechi și noi anti-îmbătrânire

Sursa foto: 123rf.com