Celebra soprană Maria Callas a slăbit 30 de kilograme cu cea mai periculoasă și șocantă dietă

Celebra soprană Maria Callas a slăbit 30 de kilograme cu cea mai periculoasă și șocantă dietă

Celebra soprană Maria Callas a rămas în istoria ca una dintre cele mai mari cântărețe de muzică de operă, supranumită „La Divina' sau „Regina della lirica', însă și pentru faptul că a ținut una dintre cele mai controversate și ciudate metode de slăbire din istorie.

 

Maria Callas, provenită dintr-o familie de greci imigranți în SUA, Gheorghiou Kalogheropoulos și Evangelia Dimitriades,  a fost una dintre personalităţile cele mai emblematice ale secolului XX, cu o voce de aur şi un temperament de foc. Îi plăcea să spună despre ea: Eu nu sunt o cântăreaţă care joacă, ci o artistă care cântă. A fost pe rând, adorată şi detestată de presă, fiind celebră pentru crizele de furie.  Maria îi reproşa presei că n-o înţelege: „Uneori, nu recunosc femeia despre care vorbiţi.

A fascinat generaţii întregi cu vocea ei fenomenală şi cu frumuseţea sa dură, fiind  întruchiparea desăvârşită a divei. A  fost cea care a dat glas pe scenă atâtor personaje cu destin tragic şi care şi-a trăit propria tragedie şi nefericire în afara scenei. Viața celebrei soprane a fost remarcabilă, iar  copilăria i-a fost marcată de lipsită de afecţiunea şi înţelegerea mamei.

A fost lipsită de afecțiune în copilărie

„M-am născut prea mândră, prea mândră și prea fragilă.Iar dacă regret că atunci când sufăr, sufăr de o sută de ori mai intens decât alții, sunt sigură că atunci când sunt fericită, sunt de o mie de ori mai fericită decât ei', nota Maria Callas, într-o scrisoare inedită a Mariei Callas, scrisă la 12 iunie 1963.

Maria a fost fiica unui cuplu de greci care au divorțat când ea avea o vârstă fragedă. A fost considerată copil înlocuitor pentru că părinţii sperau să aibă un băiat, după ce fiul lor murise  la vârsta de doar 3 ani. Când era copil, soprana era  urâtă, grasă şi sluţită de ochelarii cu lentile cât binoclul, care îi corectau miopia severă. Ea avea o soră cu şapte ani mai mare, considerată mai drăguţă, fapt pentru care Maria Callas a pornit în viaţă cu numeroase dezavantaje.

Mama ei, Evangelia, n-a ținut-o în braţe decât la cinci zile după naştere și  s-a străduit să le dreseze pe cele două surori, de mici, să devină nişte savanţi: cursuri de pian, canto, audiţii interminabile de discuri cu muzică de operă, demonstraţii în public.

Suferea că nu are și ea silueta de fotomodel a rivalei sale

Maria Callas a inflamat cele mai mari scene ale lumii cu vocea sa splendidă de soprană şi cu talentul interpretativ, însă era complexată de felul în care arăta. Cântărea  90 de kilograme și suferea pentru că nu avea silueta de fotomodel a  marii ei rivale, soprana italiană Renata Tebaldi.

Mama ei o îndopa, spunându-i mereu: „Trebuie să-ţi hrăneşti vocea. Însă, din marea ei dorința de a putea purta și ea rochii provocatoare, de femeie fatală, Maria se hotărăște  să urmeze sfaturile medicilor, care o îndeamnă să slăbească, din motive de sănătate: proasta circulaţie sanguină, căderile de tensiune, corzile vocale fragile, ce se datorau supraalimentării, nopţilor pierdute și  decalajelor de fus orar, de pe un continent pe celălalt.

A înghițit o tenie

Astfel, pe lângă vocea ei incredibilă și viața ei zbuciumată, Maria Callas a șocat cu cea mai ciudată, periculoasă și controversată metodă de slăbire. Maria, o  mare iubitoare de mâncare, a recurs la un gest disperat și extrem pentru a se transforma din rățușca cea urâtă într-o frumoasă lebădă. Si anume,  la  șocanta dietă cu tenii. Ea a consumat în mod deliberat tenie. Această dietă constă în infectarea intenţionată cu parazitul intestinal, fie prin înghiţirea ouălor de tenie, fie prin înghiţirea unui vierme viu. Odată ajuns în organism, parazitul se hrăneşte cu substanţele nutritive din corp, ajungând să crească până la mai mulţi metri lungime. Se spune că solista Maria Callas a slăbit aproape 30 de kilograme folosind această metodă. Această soluţie de a pierde în greutate este deosebit de periculoasă, din cauza complicaţiilor care pot apărea și este interzisă în multe state. Odată ajunse în organism, teniile depun milioane de ouă, pot ajunge chiar şi la lungimea de 6 metri şi pot trăi ani de zile în corpul uman. Teniile se hrănesc cu nutrienţii ajunşi în organism, determină malnutriţia, pot roade pereţii intestinelor şi pot cauza chisturi, inclusiv în ochi şi în creier. Nu puţine sunt cazurile în care au adus chiar moartea persoanelor-gazdă pentru tenii.

 

Maria Callas, pe numele real Ceciliei Sophia Anna Maria Kalogeropoulos,  s-a născut pe  2 decembrie 1923, la New York, SUA, și s-a stins din viață la 54 de ani, la Paris, pe 16 septembrie 1977, în circumstanțe nu tocmai. Ea și-a trăit ultimele luni de viață, în singurătate și uitată de lume.

Citește și: