Celebra actriță Olivia de Havilland a împlinit 102 ani pe 1 iulie, dar are un singur și un mare regret. Acum a vorbit pentru prima dată despre el. Câtă durere

Celebra actriță Olivia de Havilland a împlinit 102 ani pe 1 iulie, dar are un singur și un mare regret. Acum a vorbit pentru prima dată despre el. Câtă durere

Celebra actriță Olivia de Havilland a împlinit 102 ani pe 1 iulie. Una dintre figurile remarcabile ale generației de aur a Hollywoodului, care a jucat în legendarul film „Pe aripile vântului', susține că acum ajunsă la venerabila vârstă are un singur și mare regret.

 

Olivia și-a sărbătorit ziua de naștere, alături de prieteni,  și aceasta reușește la 102 ani să-și păstreze eleganța și farmecul cu care a cucerit publicul.

Ce simt în legătură cu vârsta mea? Sunt înnebunită după ea, n-aş face nimic ca să o schimb', a declarat actriţa. Din  anul 1958, Olivia  locuieşte la Paris și susține că de-a lungul întregii ei vieți are un singur și un mare regret. Și anume, cearta pe care a avut-o cu regretabila ei soră, Joan Fontaine, care a creat, de-a lungul timpului, multe situații stânjenitoare în showbiz. Celebra actriță a dezvăluit că suferă cumplit acum că toată viața ei, ea și sora ei au fost rivale, în loc să se susțină una pe cealaltă.

Citește și: Prințul Louis va fi botezat astăzi. Iată cine vor fi nașii micuțului și de ce această zi este una extrem de specială pentru regină

Olivia și sora ei, celebra Joan Fontaine, au fost rivale toată viață

Când Olivia avea doi ani, familia s-a mutat în  California, unde ea și sora sa s-au bucurat amândouă o carieră strălucită în cinematografie, rivalitatea dintre cele două fiind subiectul preferat al marilor publicațiilor. Joan Fontaine, care s-a stins din viață în 2013, a povestit  în autobiografia sa, „No Bed of Roses, că relația ei cu Olivia era „otrăvitoare' și se urau de mici. De-a lungul vieții, acestea au concurat pentru aceiași bărbați și aceleași roluri, precum și pentru cel al Melaniei Hamilton Wilkes din „Pe aripile vântului', care a fost câştigat de Olivia.

Olivia a recunoscut, de asemenea, într-un interviu recent, că rivalitatea dintre ele a început încă de pe vremea când erau mici, iar aceasta s-a înrăutățit după ce amândouă au început să se bucure de succes la Hollywood.

Olivia a câștigat premii Oscar pentru rolurile din „To Each Their Own' și The Heiress.' Sora ei,  Joan a devenit celebră pentru roluri în  Rebecca' și Jane Eyre,' dar a câștigat Oscarul pentru rolul din pelicula lui  Alfred Hitchcock, Suspicion.' Când Joan a câștigat Oscarul în 1941, în același an când a fost nominalizată și Olivia, la aceeași categorie, de cea mai bună actriță în rol principal, ea a refuzat să dea mâna cu sora ei. „A devenit arogantă cu mine după ce a câștigat premiul', s-a plâns după câțiva ani Olivia.  Apoi, când Olivia a luat Oscarul, cinci ani mai târziu, în 1946, ea și-a evitat sora, când aceasta a vrut să o felicite când a coborât de pe scenă. „M-am dus să o felicit, așa cum făceam cu fiecare câștigător. S-a uitat la mine, mi-a ignorat mâna, și-a luat premiu și a plecat', a povestit și Joan Fontaine.

Olivia si Joan se evitau cât de mult puteau

La Hollywood, toată lumea a înțeles repede că cele două surori nu trebuiau să fie invitate la aceleași evenimente. Potrivit lui Joan, Olivia nici măcar nu a invitat-o la funeraliile mamei lor.

Ura dintre ele devenise atât de puternică, încât Joan a remarcat la un moment dat: „M-am măritat prima, am câștigat Oscarul înaintea Oliviei, și dacă voi muri prima, cu siguranță, va crăpa de invidie'. Însă, potrivit National Enquirer, după moartea lui Joan, Olivia a început să aibă remușcări și regretă faptul că nu s-a înțeles deloc cu sora ei.

„Când Joan era în viață, Oliviei îi era ușor să o urască. Acum, Olivia spune că dacă ar putea să dea timpul înapoi ar renunța la cearta și rivalitatea dintre ele

„Olivia își dă seama că a risipit ani de zile fără să îi spună măcar o vorbă bună lui Joan și nu poate scăpa de vinovăție. Întotdeauna am fost îngrijorați că atunci când una dintre surori va muri, va fi greu pentru cealaltă să ducă această povară, având în vedere râca dintre ele ce a durat așa mulți ani', a declarat un prieten apropiat al celor două.

Olivia de Havilland a jucat în filmul „Pe aripile vântului' '( „Gone With the Wind'-1939), rolul Melaniei Hamilton, care i-a adus o notorietate uriașă și a transformat-o într-o divă  a Hollywood-ului din acea perioadă. Este singura actriţă din distribuţia filmului care încă mai trăieşte.

 

„Pe aripile vântului' a fost unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale

Pelicula spune povestea iubirii dintre Scarlett OHara (Vivien Leigh) şi Rhett Butler (Clark Gable) în timpul Războiului Civil. Filmul, apărut în 1939,  este ecranizarea romanului cu acelaşi nume semnat de Margaret Mitchell. Este povestea unei femei care din orgoliu nu vrea să-şi recunoască sentimentele faţă de bărbatul pe care-l iubeşte.
Pentru rolul lui Scarlett OHara au fost intervievate 1 400 de actriţe dintre care doar 400 au fost audiate interpretînd anumite scene din film. Nici atunci când au început filmările, regizorul nu se hotărâse la actriţa care va interpreta rolul personajului principal feminin, care i-a revenit ulterior lui Vivien Leigh.  Dat fiind succesul de care s-a bucurat pe parcursul anilor, a intrat în numeroase topuri, fiind unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale şi pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Citește și: